200 g mąki pszennej
50 g cukru pudru
100 g masła
2 żółtka
szczypta soli
Nadzienie:
4-5 łyżki kwaśnego dżemu (jagody, czarna porzeczka)
300 g kajmaku
migdały
suszona żurawina
rodzynki
wiórki kokosowe
owoce kandyzowane
Przygotowanie:
Wymieszaj i zagnieć składniki na ciasto. Zawiń w folię i wstaw do lodówki na 1 godzinę.
Puszkę z kajmakiem wstaw do garnka z gorącą wodą. Posmaruj ciasto dżemem a potem kajmakiem. Ozdób wedle uznania.
Mazurek – tradycyjne, słodkie ciasto kuchni polskiej.
Mazurki wypieka się w różnych kształtach – owalnych, trójkątnych, kwadratowych.
***
200 g of wheat flour
50 g of powdered sugar
100 g Of butter
2 egg yolks
pinch of salt
Filling:
4-5 tablespoons of sour jam (blueberry, black currant)
300 g Dulce de leche
Extras:
almonds
dried cranberries
raisins
desiccated coconut
candied fruits
Preparation:
Mix the ingredients and knead the dough. Wrap in plastic and refrigerate for 1 hour.
Roll out with cake into the shape of your baking pan, square 20x20 or 24 cm springform cake tin. Put the form with cake in the fridge for 15 min. Bake in an oven preheated to 190 degrees for 20-30 minutes. Remove and cool.
Put can of dulce de leche into a pot of hot water. Brush the cake with jam and then with dulce de leche, decorate.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz