Składniki:
500g pieczarek
400g żeberek
5 ziemniaków
2 l wody
marchewka, pietruszka, seler
kilka ziaren ziela angielskiego
kilka liści laurowych
3 łyżki śmietany 18%
Przygotowanie:
Ziemniaki, warzywa i żeberka umyć, obrać i pokroić.
Do garnka wrzucić żeberka, warzywa dodać przyprawy i zalać wodą, gotować aż mięso będzie miękkie. Wyjąć na talerz włoszczyznę.
W międzyczasie umyć pieczarki, pokroić w plastry. Dodać do garnka pieczarki i ziemniaki i gotować aż będą miękkie. Dodać pokrojoną w plastry marchewkę.
Na koniec dodać do zupy śmietanę ( w kubku mieszamy śmietanę z odrobiną zupy i wlewamy do garnka) i przyprawy (sól, pieprz)
***
Ingredients:
500g champignons
400g ribs
5 potatoes
2 liters of water
carrot, parsley, celery
a few grains of allspice
a few bay leaves
3 tablespoons sour cream 18%
Preparation:
Wash, peel and cut potatoes, vegetables and ribs
Put ribs into the pot, add spices and vegetables add water, cook until meat is tender. Take out vegetables to a plate
In the meantime, wash the champignons and cut into slices. Add to the pot champignons and potatoes and cook until soft. Add the sliced carrots.
Finally add the cream to the soup (in a cup mix the cream with a little soup and pour into the pot) and spices (salt, pepper)
***
Ingredientes:
champiñones 500 g
costillas 400g
5 patatas
2 litros de agua
zanahoria, perejil, apio
unos granos de pimienta de Jamaica
algunas hojas de laurel
3 cucharadas de crema agria 18%
Preparación:
Lavar, pelar y cortar las patatas, las verduras y las costillas
Ponga las costillas en la olla, añadir las especias y verduras agregar agua, cocine hasta que la carne esté tierna. Saque las verduras en una placa
Mientras tanto, lavar los champiñones y cortar en rodajas. Añadir a la olla los champiñones y papas y cocine hasta que estén suaves. Añadir las zanahorias en rodajas.
Por último añadir la crema de la sopa (en una taza mezclar la crema con un poco de sopa y verter en la olla) y especias (sal, pimienta)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz