środa, 17 kwietnia 2013

Zupa pieczarkowa / Champignons soup / Sopa de champiñones


Składniki:
500g pieczarek
400g żeberek
5 ziemniaków
2 l wody
marchewka, pietruszka, seler
kilka ziaren ziela angielskiego
kilka liści laurowych
3 łyżki śmietany 18%

Przygotowanie:

Ziemniaki, warzywa i żeberka umyć, obrać i pokroić. 
Do garnka wrzucić żeberka, warzywa dodać przyprawy i zalać wodą, gotować aż mięso będzie miękkie. Wyjąć na talerz włoszczyznę.
W międzyczasie umyć pieczarki, pokroić w plastry. Dodać do garnka pieczarki i ziemniaki i gotować aż będą miękkie. Dodać pokrojoną w plastry marchewkę.
Na koniec dodać do zupy śmietanę ( w kubku mieszamy śmietanę z odrobiną zupy i wlewamy do garnka) i przyprawy (sól, pieprz)
***
Ingredients:

500g champignons
400g ribs
5 potatoes
2 liters of water
carrot, parsley, celery
a few grains of allspice
a few bay leaves
3 tablespoons sour cream 18%


Preparation:

Wash, peel and cut potatoes, vegetables and ribs
Put
ribs into the pot, add spices and vegetables add water, cook until meat is tender. Take out vegetables to a plate
In the meantime, wash the champignons and cut into slices. Add to the pot champignons and potatoes and cook until soft. Add the sliced ​​carrots.
Finally add the cream to the soup (in a cup mix the cream with a little soup and pour into the pot) and spices (salt, pepper)

***
Ingredientes:

champiñones 500 g
costillas 400g
5 patatas
2 litros de agua
zanahoria, perejil, apio
unos granos de pimienta de Jamaica
algunas hojas de laurel
3 cucharadas de crema agria 18%


Preparación:

Lavar, pelar y cortar las patatas, las verduras y las costillas
Ponga las costillas en la olla, añadir las especias y verduras agregar agua, cocine hasta que la carne esté tierna. Saque las verduras en una placa
Mientras tanto, lavar los champiñones y cortar en rodajas. Añadir a la olla los champiñones y papas y cocine hasta que estén suaves. Añadir las zanahorias en rodajas.
Por último añadir la crema de la sopa (en una taza mezclar la crema con un poco de sopa y verter en la olla) y especias (sal, pimienta)

 









Brak komentarzy:

Prześlij komentarz