poniedziałek, 18 lutego 2013

Biała kiełbasa duszona z cebulą/White sausage stewed with onions/Blanco salchicha con cebolla estofada


1
Lekko przypiec kiełbasę na patelni. Przełożyć do garnka i dodać pokrojoną cebulę. Dodać kilka kulek ziela angielskigo, liść laurowy.
Dusić 40 minut. Pod koniec dodać łyżeczkę pieprzu i 3 łyżeczki majeranku i czosnek.
Całkiem dobrze smakuje z ziemniakami
***
Lightly toast sausages in a frying pan. Transfer to a saucepan and add the chopped onion. Add a few balls of allspice and bay leaf.  

Simmer 40 minutes. At the end, add a teaspoon of pepper, 3 teaspoons marjoram and garlic.
Taste pretty good with potatoes
***
2
Tueste ligeramente las salchichas en una sartén. Pasar a un cacerola y añadir la cebolla picada. Añadir unas cuantas bolas de pimienta inglesa y el laurel.
Cocine a fuego lento 40 minutos. Al final, añadir una cucharadita de pimienta, 3 cucharadas de mejorana y ajo
Muy buen gusto con patatas


Składniki:
2 kg białej kiełbasy
1 kg cebuli
majeranek,pieprz,ziele angielskie, liść laurowy
3 ząbki czosnku
***
3
Ingredients:
2 kg of white sausage
1 kg of onion
marjoram, pepper, allspice, bay leaf

3 cloves of garlic
***
Ingredientes:
2 kg de salchicha blanca
1 kg de cebolla
mejorana, pimienta,pimenta inglesa, laurel
3 clavos de ajo


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz