sobota, 20 kwietnia 2013
Ciasteczka orkiszowe z czekoladą / Spelt Chocolate Chip Cookies / Galletas de espelta con chocolate
Składniki:
200g pełnoziarnistej mąki orkiszowej
100g masła
100g cukru ciemnego albo miodu
50g gorzkiej czekolady
1 jajko
1 łyżeczka esencji waniliowej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli
Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 15 - 20 minut.
***
Ingredients:
200g wholemeal spelled flour
100g butter
100g dark sugar or honey
50g dark chocolate
1 egg
1 teaspoon of vanilla extract
1 teaspoon of baking powder
pinch of salt
Bake in preheated oven at 180 degrees for 15 - 20 minutes
***
Ingredientes:
200 g de harina integral de espelta
100 g de mantequilla
100g azúcar moreno o miel
50g chocolate negro
1 huevo
1 cucharadita de extracto de vainilla
1 cucharadita de polvo para hornear
pizca de sal
Hornear en horno precalentado a 180 grados durante 15 - 20 minutos
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz