środa, 29 maja 2013

Grilowany antrykot i pieczone ziemniaki / Grilled entrecote and baked potatoes / Entrecot a la parrilla y patatas al horno

Grillowany antrykot z dojrzewającej wołowiny
 Grilled beef entrecote
Entrecot a la parrilla
 
Wołowina nie trzeba przygotowywać tak jak wieprzowiny, nie musimy marynować mięsa. Przed grillowaniem nacieramy lekko oliwą i posypujemy świeżo zmielonym pieprzem (można użyć ziół: tymianek, rozmaryn)  Nie wolno solić wołowiny przed zjedzeniem 
Wkładamy na rozgrzany grill.
Ten stek był grillowany około 1 minuty po każdej ze stron.
Przed zjedzeniem powinien odpocząć na talerzu kilka minut
***
Beef does not have to prepare as pork, we do not need to marinate the meat. Before grilling rub lightly with olive oil and sprinkle with freshly ground pepper (you can use herbs: thyme, rosemary) Do not salt the meat before eating 
Put on hot grill.
The steak was grilled about 1 minute on each side.
Before eating should rest on the plate a few minutes

***
Carne de vaca no tiene que preparar la carne de cerdo, no necesitamos para marinar la carne. Antes de asar frotar ligeramente con aceite de oliva y espolvorear con pimienta recién molida (puede usar hierbas: tomillo, romero) No salar la carne antes de comer
Ponga en la parrilla caliente.
El bistec a la parrilla aproximadamente 1 minuto por cada lado.
Antes de comer debe descansar sobre la placa de unos pocos minutos
 












Ziemniaki pieczone w grillu
Potatoes baked on the grill 
Las papas a la parrilla

Ziemniaki obieramy, nacinamy i wkładamy w nacięcia masło,słoninę, boczek. Solimy, ewentualnie posypujemy przyprawami i zawijamy w folie aluminiową. Kładziemy obok żarzącego się węgla (200 stopni) i pieczemy około godziny
***
Peel potatoes, and put in the incision butter, lard or bacon. Season with salt, optionally sprinkle with spices and wrapped in aluminum foil. We place potatoes next to a burning coal (200 degrees) and bake for about an hour
***
Pelar las patatas, y poner la mantequilla, manteca de cerdo o tocino. Sazonar con sal, opcionalmente espolvorear con las especias y envuelto en papel de aluminio. Colocamos patatas junto a un carbón encendido (200 grados) y hornear por una hora
      
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz