500 g tłustego twarogu mielonego
100 ml śmietany kremówki 36%
3 żółtka
100g cukru
50 g miękkiego masła
2 łyżki rodzynek
2 łyżki wiórków kokosowych
1 łyżka suszonej żurawiny
2 łyżki kandyzowanych owoców
Przygotowanie:
Do zmiksowanych żółtek dodać ubitą śmietanę i twaróg. Dodaj owoce kandyzowane, rodzynki itd.
Masę przełóż na wyłożone gazą sitko i dociśnij talerzem. Wstaw do lodówki na 12 godzin.
***
500 g of minced fat cottage cheese
100 ml heavy cream 36%
3 egg yolks
100g sugar
50 g of soft butter
2 tablespoons of raisins
2 tablespoons of desiccated coconut
1 tablespoon of dried cranberries
2 tablespoons of candied fruits
Preparation:
Whip cream to stiff, whip egg yolks with sugar and blend butter with them.
For mixed yolks add whipped cream and cottage cheese. Add candied fruits, raisins, etc.
Put mass on the strainer lined with gauze and press down with plate.
Put in the fridge for 12 hours.
Paskha, Pascha, Pashka, or Pasha (Russian: Па́сха, "Easter") is a festal dish made in Eastern Orthodox countries of those foods which are forbidden during the fast of Great Lent. It is made during Holy Week and then brought to church on Great Saturday to be blessed after the Paschal Vigil. The name of the dish comes from Pascha, the Eastern Orthodox celebration of Easter.
Pascha is a traditional Easter dish made from tvorog (farmer's cheese, cottage cheese, etc.), which is white, symbolizing the purity of Christ, the Paschal Lamb[disambiguation needed], and the joy of the Resurrection.
Co roku obiecuję sobie, że zrobię paschę ale jakoś nigdy nie wyszło Żałuję bo są takie pyszne, a Twoja wygląda pięknie.
OdpowiedzUsuńDzięki :)
UsuńTo bardzo prosty przepis, a pascha jest świetna na śniadanie następnego dnia:)