***
Unfortunately, the camera has stopped working, so there are only pictures.
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
Składniki:
mąka pszenna 50 g
mąka kukurydziana 50 g
olej roślinny 2 łyżki
woda 80 ml
sól 1 łyżeczka
mielona papryka 1 łyżeczka
***
Ingredients:
50 g wheat flour
50 g corn flour
2 tablespoons vegetable oil
water 80 ml
1 teaspoon salt
1 teaspoon paprika
***
Ingredientes:
50 g harina de trigo
50 g harina de maíz
2 cucharadas de aceite vegetal
80 ml de agua
1 cucharadita de sal
1 cucharadita de pimentón
Krok 1
Do
jednego większego naczynia dodajemy mąkę pszenną, mąkę kukurydzianą,
sól oraz pozostałe przyprawy i całość dokładnie mieszamy.
Do
garnka wlewamy wodę oraz olej i doprowadzamy do wrzenia, a następnie
wrzątkiem zalewamy suche składniki, i dokładnie mieszamy i zagniatamy
ciasto. Odstawiamy na ok. 10 min. do wystudzenia. Następnie ponownie
zagniatamy ciasto ręcznie i rozwałkowujemy na cienki placek (wcześniej
stolnicę lub deskę podsypać delikatnie mąką) – grubość naszego ciasta
powinna mieć ok. 1 mm – im cieniej tym lepiej – zbyt grube ciasto to
twarde chipsy.
Krok 3
Z
ciasta wycinamy chipsy w kształcie trójkątów. Na blachę kładziemy
papier do pieczenia, następnie układamy przygotowane chipsy i wkładamy
do nagrzanego piekarnika do temp. 200 C i pieczemy przez ok. 8-10 min. na
delikatny „złotawy kolor”.
***
Step 1
To the bowl add the flour, cornstarch, salt and other spices.
Step 2
Pour water into the pan and oil and bring to a boil and pour into a bowl, thoroughly mix and knead the dough. Let stand for about 10 minutes. Roll a thin cake (sprinkle the worktop lightly with flour) - the thickness of our dough should be about 1 mm
Step 3
Cut the dough in the shape of triangles chips. At the plate put baking paper, then load the prepared chips and put in the preheated oven to a temperature of 200 ° C and bake for about 8-10 minutes.
***
To the bowl add the flour, cornstarch, salt and other spices.
Step 2
Pour water into the pan and oil and bring to a boil and pour into a bowl, thoroughly mix and knead the dough. Let stand for about 10 minutes. Roll a thin cake (sprinkle the worktop lightly with flour) - the thickness of our dough should be about 1 mm
Step 3
Cut the dough in the shape of triangles chips. At the plate put baking paper, then load the prepared chips and put in the preheated oven to a temperature of 200 ° C and bake for about 8-10 minutes.
***
Etapa 1
A la el tazón agregue la harina, la maicena, la sal y otras especias.
Etapa 2
Vierta el agua en la olla y el aceite y llevar a ebullición y verter en un tazón, mezcle bien y amasar la masa. Dejar reposar durante unos 10 minutos. Rollo la masa (espolvorear la superficie de trabajo ligeramente con harina) - el espesor de nuestra masa debe ser aproximadamente 1 mm
Etapa 3
Cortar la masa en forma de chips de triángulos. En el plato poner papel de horno, y luego cargar los chips preparados y poner en el horno precalentado a una temperatura de 200 º C y hornear durante unos 8-10 minutos.
A la el tazón agregue la harina, la maicena, la sal y otras especias.
Etapa 2
Vierta el agua en la olla y el aceite y llevar a ebullición y verter en un tazón, mezcle bien y amasar la masa. Dejar reposar durante unos 10 minutos. Rollo la masa (espolvorear la superficie de trabajo ligeramente con harina) - el espesor de nuestra masa debe ser aproximadamente 1 mm
Etapa 3
Cortar la masa en forma de chips de triángulos. En el plato poner papel de horno, y luego cargar los chips preparados y poner en el horno precalentado a una temperatura de 200 º C y hornear durante unos 8-10 minutos.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Przepis pochodzi ze strony http://deserektv.pl/chipsy-tortilla/
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz