Składniki:
500g twarogu
120-180 g mąki pszennej2 jajka
szczypta soli
***
Ingredients:
500g curd
120-180 g of wheat flour
2 eggs
pinch of salt
***
Ingredientes:
500 g de requesón
120-180 g de harina de trigo
2 huevos
pizca de sal
Pierogi leniwe – kluski przyrządzane z twarogu, jaj i mąki, gotowane w lekko osolonej wodzie. Najczęściej podawane są z bitą śmietaną, cukrem lub okraszone masłem, smażoną bułką tartą, lub też z cukrem i cynamonem.
***
Lazy pierogi - dumplings made from cottage cheese, eggs and flour, cooked in lightly salted water. Most are served with whipped cream, sugar or topped with butter, fried breadcrumbs, or with sugar and cinnamon.
***
Pierogi Leniwe - empanadillas hechas de queso cottage, huevos y harina, cocidos en agua ligeramente salada. La mayoría se sirve con crema batida, azúcar o cubierto con mantequilla, pan rallado frito, o con azúcar y canela.
uwielbiam leniwe ;d
OdpowiedzUsuńTo dosyć podstawowa wersja bez np. ubijania białek
Usuń