czwartek, 28 lutego 2013

Pierogi Leniwe


Składniki:
500g twarogu
120-180 g mąki pszennej
2 jajka
szczypta soli
***
Ingredients:
500g curd
120-180 g of wheat flour
2 eggs
pinch of salt
***
Ingredientes:
500 g de requesón
120-180 g de harina de trigo
2 huevos
pizca de sal

 
Pierogi leniwekluski przyrządzane z twarogu, jaj i mąki, gotowane w lekko osolonej wodzie. Najczęściej podawane są z bitą śmietaną, cukrem lub okraszone masłem, smażoną bułką tartą, lub też z cukrem i cynamonem.
***
Lazy pierogi - dumplings made ​​from cottage cheese, eggs and flour, cooked in lightly salted water. Most are served with whipped cream, sugar or topped with butter, fried breadcrumbs, or with sugar and cinnamon.

***
Pierogi Leniwe - empanadillas hechas de queso cottage, huevos y harina, cocidos en agua ligeramente salada. La mayoría se sirve con crema batida, azúcar o cubierto con mantequilla, pan rallado frito, o con azúcar y canela.

2 komentarze: