sobota, 23 marca 2013

Marcepan / Marchpane / Mazapán


Składniki: 100g migdałów 
100g cukru pudru
20 ml brązowego rumu

***
Ingredients:

100g almonds
100g caster sugar
20 ml brown rum

***
Ingredientes:

100g de almendras
100 g de azúcar en polvo
20 ml de ron moreno


Marcepan – słodka masa cukiernicza utworzona głównie z prażonych i zmielonych migdałów i cukru z dodatkiem olejku migdałowego. Pod wpływem ciepła (wystarczy ogrzanie w dłoni) masa staje się plastyczna, dlatego bywa używana do wyrobu ozdobnych, skomplikowanych kształtów.
***
Marzipan is a confection consisting primarily of sugar or honey and almond meal, sometimes augmented with almond oil or extract. It is often made into sweets; common uses are marzipan-filled chocolate and small marzipan imitations of fruits and vegetables. It is also rolled into thin sheets and glazed for icing cakes, primarily birthday and wedding cakes and Christmas cakes.
***
El mazapán es un dulce cuyos ingredientes principales son almendras y azúcar, en distinta proporción dependiendo de la receta y el lugar.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz